Що потрібно пам’ятати демобілізованим учасникам бойових дій напередодні та під час проведення місцевих виборів

Новини, Політика, Суспільство

За час військової агресії Російської Федерації на сході України, у бойових діях взяла участь значна кількість військовослужбовців ЗСУ, добровольчих батальйонів та працівників різних правоохоронних структур.

Хтось продовжує боротьбу із зовнішнім ворогом в зоні проведення ООС, а хтось, повернувшись до буденного життя приймає активну участь у суспільно-політичному житті держави, про це інформує Голос.if.ua.

Цього року в Україні відбудуться місцеві вибори. Передвиборчі процеси в Україні завжди супроводжуються активною агітаційною боротьбою політичних партій. Для досягнення своїх цілей, політики витрачають значні суми коштів та залучають до її проведення велику кількість людей. За період війни з Російською Федерацією, українські військовослужбовці-учасники бойових дій отримали значну підтримку населення, стали еталоном захисту та надійності. Звичайно, цей факт не змогли обійти стороною окремі політичні партії, які для досягнення своїх політичних інтересів все частіше намагаються залучити військовослужбовців учасників ООС/АТО до політичної боротьби.

Проте, основною метою залучення демобілізованих учасників бойових дій до політичної боротьби є не лише популяризація інтересів партії, а й провокування  конфліктів, протестних заходів, висловлення недовіри до представників органів влади та розхитування суспільно-політичної ситуації в окремих регіонах України та державі загалом. При цьому, кінцевою метою використання у протестних акціях учасників бойових дій з боку окремих корисливих політиків є вирішення політичних, комерційних чи власних приватних інтересів, а також зміна суспільної думки на свою користь.

Крім цього, такі заходи спрямовані на створення відповідної картинки в ЗМІ та формування у свідомості людей уявлення, що, ніби то, в Україні панує хаос, а діючий Уряд не відстоює інтереси держави та неспроможний керувати країною.

Саме тому, напередодні та під час проведення місцевих виборів, учасникам бойових дій потрібно чітко розуміти небезпеку їх залучення до політичної боротьби та розглядати подібні випадки виключно як спроби використати їхній авторитет для досягнення своїх меркантильних цілей та отримати більшу підтримку виборців.

Також, слід пам’ятати й про те, що обрання політичного лідера не може бути нав’язане кимось, це повинен бути виключно особистий вибір кожного громадянина України і кожен повинен усвідомлювати велику відповідальність за свій вибір та майбутнє своєї країни, тим паче якщо це учасник бойових дій.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.