Родинам франківців, які померли від COVID-19, планують виділити одноразову допомогу

Здоров'я, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську 16 тисяч 460 містян перебувають на обліку Департаменту соціальної політики. Загалом на допомогу витрачено 213 млн гривень.

Про це під час оперативної наради розповів Василь Семанюк директор департаменту соціальної політики, пише Голос.if.ua  з посиланням на Фіртку.

З початку карантину, пенсіонерам та людям з інвалідністю, які не мають права на пенсії, виділили по тисячі гривень. Таких осіб в Івано-Франківську є 2 928.

Також допомогою скористалося 1 194 франківських підприємців, які мають дітей до десяти років. Загальна сума допомоги 12 млн.

“З 1 липня набула чинності постанова, яка змінює умови двох видів надання соціальної допомоги. Зокрема, допомога на дітей одиноким матерям не призначається, якщо у складі сім’ї є працездатні особи, які досягли 18-річного віку; сім’я, яка здійснила покупку на 50 тисяч; якщо є два житла; у власності сім’ї є більше ніж один автомобіль, транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років”, – додав він.

Крім того, міський голова Руслан Марцінків доручив опрацювати питання виплати допомоги сім’ям, в яких є померлі від коронавірусної інфекції. В Івано-Франківську це 75 осіб.

“Треба опрацювати це питання. Сім’ям треба виплатити одноразову допомогу. Зрозуміло, в померлих є чоловік чи жінка, якщо нема, то є діти. Треба допомогти”, – наголосив міський голова.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.