Червона зона: франківські ресторатори пікетують поліцію

Новини, Суспільство

Сьогодні в Івано-Франківську ресторатори вийшли на акцію протесту до обласної поліції.

Цьому передувало те, що правоохоронці влаштували рейд центром міста, щоби зачинити кав’ярні, ресторани та непродуктові магазини, інформує Голос.if.ua з посиланням на КУРС.

“Ми хочемо працювати. Сьогодні ми тут зібралися, щоб просити, аби нам не заважали працювати. Працівники поліції ходять і вимагають закривати літні майданчики, кафе, ресторани. Багато закладів не пережили першої хвилі карантину. Зараз якщо знову закритися, то станеться колапс”, – говорить Олег, представник ресторану “Хлібосольний”.

Учасники пікету зазначають, що інформація про “червону” зону сама по собі відлякала людей. “А нам треба плати оренду, зарплати, податки. Вижити лише при роботі на доставку ми не зможемо.”, – пояснюють вони.

Директорка одного з франківських кінотеатрів повідомила, що минулі вихідні були першими за останні пів року, коли на сеанси пішли глядачі і в залі було зайнято до 90% дозволених місць. А тепер до підприємців прийшли поліцейські із вимогою зачинитися.

“Дайте нам можливість працювати, ми готові дотримуватися всіх вимог – дайте нам їх перелік. У нас 10 тисяч грн. пішло в перший місяць після відкриття тільки на дезінфікуючі розчини, маски і рукавички. І за цей час жодна людина не зайшла в залу без маски. Ми зменшили кількість сеансів і виділили між ними по 40 хвилин на дезінфікування кінозали і провітрювання. Ми не вороги своїм сім”ям і нашим дітям, будемо дотримуватися всіх вимог – ми хочемо навчитися з коронавірусом жити. Бо кожен працюючий годує свої родини”, – розповіла підприємиця.

Ми вчора провели акцію під міською радою. Направили звернення у кабмін. Сьогодні почали масово телефонувати підприємці, до яких прийшла поліція і вимагала закритися. Ми зараз прийшли на мирну акцію просити поліцію лояльно ставитися до бізнесу. Ми збираємо підписи і подамо колективне звернення, щоби поліція дозволила підприємцям годувати свої сім’ї та платити зарплати працівникам. Сподіваюся, що поліція дослухається”, – каже депутат міськради Сергій Палійчук.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.