Івано-Франківськ позичив ще пів мільярда під 11% річних

Економіка, Новини

23 липня виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради визначив переможця конкурсу з випуску позикових облігацій на загальну суму 500 мільйонів гривень, про це інформує Голос.if.ua. 

Згідно з ним, переможцем відбору послуг з андеррайтингу для випуску облігацій внутрішньої місцевої позики у 2020 році серій «E», «F», «G», «H», «I» визначили  акціонерний банк «УКРГАЗБАНК».

“Відсоткову ставку за користування залученими коштами, згідно поданої пропозиції, визначити на рівні облікової ставки Національного банку України, що діятиме на дату початку відповідного відсоткового періоду, плюс маржа у розмірі 5 відсотків річних“, – йдеться в рішенні.

Враховуючи поточну облікову ставку НБУ, загальний розмір відсотків за користування позикою складе 11% річних, тобто 55 мільйонів гривень на рік.

Місто Івано-Франківськ вже боргує фінансовим установам понад один мільярд гривень, отож кредитний зашморг на шиї містян збільшується. Івано-Франківськ впевнено крокує до банкрутства.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.