На Прикарпатті розгортають чотири лікарні другої “хвилі”

Здоров'я, Новини

На Прикарпатті чотири медичні заклади другої лінії готуються приймати хворих на COVID-19. В області додатково розгортають близько пів тисячі додаткових ліжок.

Про це повідомила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка на щотижневій нараді в облдержадміністрації, інформує Голос.if.ua з посиланням на Укрінформ.

«Головне сьогодні для нас – розгорнути додаткові ліжка. В нас були визначені 13 медзакладів першої лінії, де є 1256 ліжок (для хворих з підозрою на коронавірус – ред.). В цих закладах ми додатково розгорнули вже 200 ліжок. Крім того, ми звернулись до Максима Степанова, щоб п’ять наших закладів другої лінії були додатково включені для лікування хворих на COVID-19. По 4-х з них, а саме Тлумацькій, Снятинській, Коломийській інфекційній та Богородчанській, ми отримали позитивну відповідь. Очікуємо, що вони якнайшвидше підпишуть контракти з НСЗУ і розпочнуть приймати хворих. Це дасть нам змогу розгорнути додатково ще 275 ліжок. Тобто, пів тисячі ліжок ми зможемо додатково розгорнути для хворих на COVID-19», – повідомила Савка.

За її словами, в Івано-Франківській області ситуація з захворюванням на коронавірусну інфекцію є складною. За останню добу зареєстровано 179 нових випадків, з них чотири – летальні. Окрім того, що в медзакладах області необхідно розгорнути додаткові ліжка, додала Савка, влада працює над тим, аби збільшити кількість тестування людей та посилити їх інформування про необхідність дотримання карантинних заходів.

На Прикарпатті з 24 серпня до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки увійшли 14 адміністративних одиниць: Косівський, Городенківський, Тисменицький райони та місто Коломия.

Станом на 25 серпня на Прикарпатті зафіксовані 8154 випадки захворювання на COVID-19.

В Україні за останню добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 1658 випадках. Загалом лабораторно підтверджені 108 415 випадків захворювання на COVID-19, з них 2 318 – летальні, 52 870 пацієнтів одужали.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.