Для чого така Громадська рада, яка збирається раз на сім місяців? (відео+фото)

Новини, Суспільство

5 серпня, через два дні після введення Кабміном міста Івано-Франківська і Тисменицького району області до помаранчевої карантинної зони,  в Івано-Франківській ОДА відбулося перше за останні 7 місяців засідання президії Громадської ради при ІФ ОДА, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на За лаштунками.

Усі присутні були в масках.

також читати: Громадська рада при ОДА обрала керівні органи (фото)

За цим ретельно стежив керівник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта у супроводі ще двох працівників управління.

Як пояснили на засіданні очільник ОДА Віталій Федорів та голова громадської ради Віталій Перевізник, що досі, у зв’язку із пандемією коронавірусу і карантином, у них не було такої змоги збирати скликати збори ради чи її президії.

А провести дане засідання президії після 7-ми місячної перерви, мабуть, допомогли чи то старт підготовки до місцевих виборів, чи то введення Кабміном обласного центру Прикарпаття до помаранчевої карантинної зони?

Керівник ОДА повідомив, що з моменту його призначення т.в.о. голови області, а згодом і її головою, він увесь час активно взаємодіє із громадською радою та різними громадськими організаціями, з сотнею з яких він уже підписав меморандуми про співпрацю та постійно консультується з ними щодо шляхів подолання пандемії на Прикарпатті, завдяки чому Прикарпаття під його головуванням показало значно кращі показники боротьби із пандемією аніж сусідні Львівська, Тернопільська, Чернівецька та Закарпатська області.

Про справжній критичний стан із пандемією на Івано-Франківщині читач може прочитати в безлічі публікацій багатьох вітчизняних ЗМІ, на урядових сайтах, а також із заяв головних лікарів лікувальних установ області, які чомусь чи не щотижня, раз у них усе так добре, благають про допомогу громадськості та волонтерів через критичний стан забезпечення їхніх установ.

також читати: Лікар Богдан Венник: на Прикарпаття чекає друга хвиля коронавірусної хвороби (відео+фото)

Ба, більше того, голова ІФ ОДА заявив, що він сподівається вже на днях вивести Івано-Франківськ із помаранчевої зони у зелену. Як це можливо так швидко, та ще й минаючи жовту зону посередині між ними, мабуть, не знають навіть найвідоміші світові ілюзіоністи.

Щоправда, Віталій Федорів, мабуть, забув, як нещодавно через його втручання та директора департаменту охорони здоров’я Ірини Кобельської (економіста за фахом) в справи компетенції Обласної ради, а саме призначення генерального директора комунального підприємства “Обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” відбулося кілька страйків лікарів, де понад триста медиків погрожували звільнитися з роботи і тим самим зірвати на невизначений час роботу найбільшої лікувальної дитячої установи області

Виникає питання: Чому громада та громадськість має терпіти таке знущання над громадянським суспільством, якщо Громадська рада при ОДА не працює, незбирається та не виконує своїх фунцій щодо участі ІГС в управлінні державою, чи не краще таку Раду розпустити?

також читати: Тарас Мельник після тиску громадськості призначено головним лікарем обласної дитячої лікарні (відео+фото)

Опубліковано Ira Filon Четвер, 13 серпня 2020 р.

Опубліковано Ira Filon Четвер, 13 серпня 2020 р.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.