На Прикарпатті для відновлення об’єктів, пошкоджених паводками, планують залучити ще понад 1,5 мільярда гривень

Економіка, Новини, Суспільство
Сьогодні під час щотижневої наради в облдержадміністрації, яку провів Віталій Федорів, розглянули питання використання коштів на ліквідацію наслідків червневої стихії на Прикарпатті. Зокрема, мовилося про підготовку проектно-кошторисної документації, проведення процедури закупівель, визначення об’єктів для відновлення та ремонту, освоєння бюджетних коштів та залучення додаткового фінансового ресурсу.

Так, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький розповів, що для проведення аварійно-відновлювальних робіт з резервного фонду Державного бюджету було виділено 480 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба ОДА пише Голос.if.ua.

З цих коштів майже 92 мільйони гривень розподілено для виплати матеріальної грошової допомоги сім’ям загиблих осіб та постраждалим для забезпечення належних умов проживання. А понад 366 млн грн надійдуть для відновлення інфраструктури. Йдеться про 47 об’єктів соціальної сфери, 157 мостів і мостових переходів, 59 автомобільних доріг, 108 водогосподарських об’єктів, 19 об’єктів газового господарства,48 автомобільних доріг місцевого значення, двох зсувів та двох об’єктів житлово-комунального господарства.

Додамо, облдержадміністрацією сформовано перелік невідкладних першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Він розміщений на вебсайті Івано-Франківської ОДА за посиланням http://www.if.gov.ua/news/51021.

На нараді також повідомлялося, що розпорядниками коштів відпрацьовано проєктно-кошторисну документацію на відновлення пошкоджених об’єктів. Проведено 71 експертизу проектів, 54 переговорних процедур закупівлі товарів і послуг в одного учасника, укладено 127 угод з підрядними організаціями на виконання робіт. На сьогодні відновлювальні роботи розпочато на 14-ти об’єктах. На 7 об’єктах області роботи завершені.

Голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів доручив уже цього тижня активізувати відновлювальні та будівельні роботи на згаданих об’єктах. Тим паче, що будь-які ризики неосвоєння коштів, за словами очільника ОДА, на сьогодні відсутні.

Крім того, облдержадміністрацією підготовлено звернення до Міністерства фінансів України щодо виділення додаткових коштів для проведення робіт з ліквідації наслідків стихії на 712 об’єктах, за виключенням водних ресурсів, у сумі майже 1 мільярд 500 мільйонів гривень.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.