Наступного року доходи Калуської райлікарні зростуть майже на 4 млн гривень

Економіка, Новини, Суспільство

6 серпня відбулося пленарне засідання сесії Калуської районної ради, під час якого депутати затвердили фінансові плани комунального некомерційного підприємства «Районна лікарня Калуської районної ради» на поточний та наступний роки, про це інформує Голос.if.ua з посиланням “Вікна”.

Згідно з фінансовим планом на 2020 рік, доходи підприємства складуть майже 31,8 млн гривень. Видатки будуть на 78,5 тис. гривень меншими.

Основними джерелами доходів лікарні є оплата послуг від Національної служби здоров’я України за програмою медичних гарантій (понад 19,2 млн гривень, лікарня, нагадаємо, уклала угоду за чотирма пакетами медичних послуг) та дохід з місцевого бюджету (майже 11,2 млн гривень). Зокрема доходи з місцевого бюджету включають видатки на покриття вартості комунальних послуг і енергоносії (3,4 млн гривень) та субвенцію, яку лікарня отримувала у першому кварталі, у тому числі і від об’єднаних територіальних громад (близько 7,7 млн гривень).

Планується, що цього року районна лікарня заробить 930,5 тис. гривень від надання платних послуг та 467,5 тис. гривень — від оренди активів.

Понад 80% видатків районної лікарні цього року — на виплату зарплат з нарахуваннями (понад 25,5 млн гривень). Близько 3,7 млн гривень лікарня планує витрати на оплату комунальних та інших послуг. На медикаменти і перев’язувальні матеріали — 1 млн 24 тис. гривень (з них більше половини у першому кварталі) і майже 253 тис. гривень — на продукти харчування.

Згідно з фінансовим планом на поточний рік, кількість працівників лікарні зменшиться з 318-ти у першому кварталі до 304-ох — у четвертому. Зарплати тут невеликі: середні витрати на оплату праці лікаря — 6,7 тис. гривень на місяць, середнього медичного персоналу — 5,6 тис. гривень, молодшого медичного персоналу — 5,5 тис. гривень і іншого персоналу — 5,2 тис. гривень.

Згідно з фінансовим планом районної лікарні на 2021 рік, зарплати зростуть, але несуттєво. Очікується, що середньомісячні витрати на оплату праці лікаря складуть 7 тис. гривень, середнього медичного персоналу — 6,3 тис. гривень на місяць, молодшого — 5,7 тис. гривень, іншого персоналу — 6,4 тис. гривень.

В цілому очікують, що наступного року доходи лікарні зростуть майже на 4 млн гривень проти поточного року — до 36,1 млн гривень. З них понад 30 млн гривень складуть виплати від НСЗУ, понад 3,6 млн гривень виділить місцевий бюджет на покриття вартості комунальних послуг і енергоносіїв, а дохід лікарні від платних послуг складе 1 млн 920 тис.  гривень.

При тому, що зарплати в лікарні відносно скромні, наступного року на їхню виплату з нарахуваннями планують витрати ще більшу частку доходів — 84% (понад 30,4 млн гривень). Натомість, у 2021 році на медикаменти і перев’язувальні матеріали лікарня планує витратити всього 484 тис. гривень, а на продукти харчування — 200 тис. гривень.

Щодо капітальних інвестицій, то цього року їх запланували в обсязі 400 тис. гривень, а на наступний — 950 тис. гривень (включаючи 500 тис. гривень на обладнання і 350 тис. гривень на капітальні ремонти).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.