Ілон Маск стверджує, що таємничий мозковий чип дозволить людям чути нові звуки (фото)

Новини, Суспільство

Neuralink може “розширити діапазон слуху понад нормальні частоти та амплітуди”, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на INDEPENDENT.

Ілон Маск розкрив більше деталей про свій таємничий запуск інтерфейсу мозок-комп’ютер, стверджуючи, що це дозволить людям чути звуки, які раніше виходили за межі їх діапазону.

За словами Маска, нейронна технологія мікросхеми Neuralink також може допомогти відновити рух особі з повністю розірваним спинним мозком.

Засновники SpaceX і Tesla заснували Neuralink у 2016 році, але провели лише одну велику публічну презентацію про те, як реально працюватиме ця технологія.

Кінцевою метою є забезпечення прямого зв’язку між мозком та комп’ютером, використовуючи пристрій, подібний до швейної машини, яка з’єднує імплантований чіп з мозком.

Звіт про наукову роботу, опублікований минулого року спільно з подією, пояснив, як ці потоки підключатимуться до одного кабелю USB-C, щоб забезпечити мозок “повною пропускною здатністю даних”.

У серії твітів у четвер Маск заявив, що технологія “також може розширити діапазон слуху понад нормальні частоти та амплітуди”.

Більш детально Neuralink представлять на заході 28 серпня, хоча Маск частково інформував про можливості пристрою через Twitter.

На початку цього місяця він заявив, що носії зможуть отримувати музику безпосередньо до мозку, а також використовувати їх для регулювання рівня гормонів та надання «розширених здібностей», таких як розширені міркування та позбавлення від тривоги.

Перші пристрої Neuralink можуть бути використані для допомоги людям, які страждають від неврологічних розладів та таких захворювань мозку, як Паркінсон, хоча, нарешті, Маск сподівається, що технологія дозволить людям конкурувати зі штучним інтелектом.

Підприємець-мільярдер часто попереджав про небезпеку розвиненого ШІ, стверджуючи, що це становить одну з найбільших екзистенційних загроз людству.

“І це хитрість і, очевидно, помилкова. Ми рухаємося до ситуації, коли ШІ набагато розумніший за людей, і я думаю, що цей термін неактуальний п’ять років. Але це не означає, що все йде на пекло іона п’ять років. Це просто означає, що все стає нестабільним і дивним “.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.


			
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.