Прикарпатські науковці спрогнозували повінь 2020 ще 6 років тому: їх ніхто не послухав (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Зруйновану інфраструктуру тут відновлюватимуть, припускають, не один рік.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Тиждень, інформує Голос.if.ua.

На Прикарпатті у підтоплених, а особливо у відрізаних від сполучення селах, біда із питною водою. Там залило колодязі, а це чи не єдине джерело чистої води для селян. Воду доправляють рятувальники, долучилися волонтери.

також читати: Вода біля “Пасічнянського мосту” швидко прибуває, можливе перекриття руху (відео)

Там, де вже доступно, рятувальники починають чистити криниці. Але дуже просять людей не квапитися вживати ту воду. Затяжні зливи, які і принесли біду на Прикарпаття, вже кілька днів, як припинилися. Тож і вода майже спала. Але досі підтоплено понад тисячі будинків. Це не рахуючи обійсть, де вода досі стоїть у підвалах та на городах.

Місцеві жителі до останнього не вірили, що Дністер знову розіллється. Тож в принципі і не готувалися. Але через зруйновану систему водовідведення потонули вулиці.

Виявляється, саме ця повінь була прогнозована ще 6 років тому науковцями місцевого Технічного університету нафти і газу. Вони вирахували не тільки рік, коли буде біда. Але й напрацювали поради, що треба робити, аби максимально убезпечити область від катастрофічних наслідків повені. Про свої висновки попередили посадовців від Києва до районів. До цих порад ніхто не дослухався.

“По цьому графіку видно, що через 12 років (рахуючи з 2008 року) має бути подвійний пік, трошки було в 2019 році і основна повінь пішла в 2020 році”, – розповів професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Адаменко.

Зруйновану інфраструктуру тут відновлюватимуть, припускають, не один рік. Адже після повені 2008 року деякі мости не відновлені досі.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.