Назар Тодорів – про подорожі, благодійність та політику

Новини, Суспільство

Громадський діяч та директор благодійного фонду Назар Тодорів, про власні досягення, спорт та дружню благодійну команду, поділився в інтерв’ю Голос.if.ua

– Назар, як мені відомо, Ти вже понад 4 роки займаєшся благодійністю. Звідки черпаєш енергію та натхнення до цієї чудової та напрочуд нелегкої справи?

4 роки тому коли помер мій найкращий друг Андрій Коник, в честь якого і створена наша благодійна організація моє життя змінилося назавжди, я зрозумів, що завтра може не настати і потрібно щодня проживати так як останній день несучи людям добро.
Пройшло вже достатньо часу, щоб я переконався, що це рішення було правильним. Нам вдалося допомогти величезній кількості людей в найрізноманітніший спосіб, це і фінансова, і гуманітарна, і психологічна. Тепер мене надихає наша велика команда, яка щодня віддано працює заради допомоги ближньому

–Людей часто цікавить, що ти позіціонуєш себе як благодійника і які в тебе джерела доходу, так як більшість часу ти у волонтерстві?

Дуже часто чую це запитання. Оскільки я висвітлюю свою соціальну та благодійну роботу, багато в кого склалася думка, що займаюся тільки цим. Так, це забирає значну частину мого часу, громадська діяльність приносить мені задоволення, спілкування і тішить тим, що я можу допомогти людям порадою чи ділом. Але також я маю кілька комерційних проєктів. Одним із них є інтернет-магазин, що орієнтований на США та Європу — платформа Еtsy, де я продаю вироби ручної роботи, які виставляю під брендом TODORIVproducts. Здебільшого ці речі я створюю своїми руками.
Це і підставки, і світильники. Попит мають так звані диспенсери — це декоративний пристрій для наливання алкоголю, його виконано в унікальному стилі з поєднанням дерева та металу, його купують, щоб зробити оригінальним подавання алкоголю в барбершопах та закладах харчування, нерідко купують і просто для дому, щоб вразити своїх гостей.

– Ну і в народі говорять, що ти маєш політичні амбіції, що думаєш з цього приводу ?

Мене цікавить змінювати місто на краще, чи це буде з позиції громадського діяча чи політика, найважливіше – не сидіти і критикувати, а працювати. А коли людина хоче щиро щось змінювати, то – робить це у силу своїх можливостей і тих інструментів, які має в даний момент. Тому моя позиція – працювати на благо людей і міста, а час покаже.

– Багато грантових проектів ти зміг за цей період втілити в реальність, чи отримуєш підтримку, якщо так то від кого?

Так, ми працюємо із закордонними грантодавцями. За ці роки ми налагодли відносини з грантодавцями з Америки та Європи.
Для грантодавців найважливіше те, щоб їхні кошти були витрачені згідно договору який ми з ними підписуємо, а з цим у нас ніколи не було проблем ,так як за кожну гривню з проекту ми звітуємо безпосередньо перед грантодавцями та здамо звіти у податкову.
До нашої організації є довіра, так як ми, коли організовуємо збір коштів для хворих, збір відбується безпосередньо на рахунок тієї людини або найближчого родича хворого, цим самим ми просто внеможливлюємо нецільового використання цих коштів фондом.

– Також ти багато подорожуєш Європою, підкажи – це пов‘язано із волонтерством, чи більше як хобі?

Я дуже люблю подорожувати ,так як це дає можливість відкрити для себе щось нове, а кращі знання з подорожей реалізовувати на Батьківщині. Я відвідав велику кількість країн, однак моє серце належить Україні.
Як я вже розповідав я часто їжджу за кордон і для налагоджування партнерських відносин з грантодавцями, а паралельно також я приймаю участь в різних навчальних проєктах, і зазвичай ці проєкти оплачують транспортні витрати, а також проживання та харчування. Також, інколи я подорожую автостопом – це завжди нові знайомства та цікаві пригоди.

– В минулому, ти займався модельним бізнесом, чи маєш інтерес до цієї справи й досі?

Так, я займався модельним бізнесом, часто приймав участь у фотозйомках для відомих брендів та воркшопах (це навчальні фотозйомки на яких працює від 10 фотографів). В минулому я розглядав це як хобі і можливість заробітку. Зараз я іноді беру участь у рекламних зйомках для маркетингової агенції.

– Неодноразово спостерігала в твоїх соц-мережах, як ти виступаєш в ролі мотиватора молоді. 

Мене часто запрошують на зустрічі із молоддю, студентами та волонтерами.
Я дуже багато читаю, найбільше по філософії та мотивації. Як наслідок, маю чим поділитись із тими кому це цікаво і потрібно. Зараз працюю над написанням власної книги, у якій я хочу зібрати увесь свій досвід та знання щоб надихнути людей рухатись до своїх цілей.

– І на останок, щоб ти хотів порадити нашим читачам та тим, хто йде до своєї мети?

Більше не порада, а побажання.
У житті, як у спорті, найважливіше – не зупинятись. Ставте собі ціль і йдіть до неї. Нехай ніхто не зможе вас збити зі шляху, і пам’ятайте, що немає нічого неможливого.

Журналіст: Соломія Уграк

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.