У селах Калуської ОТГ склали 145 актів обстеження підтоплених домогосподарств (фото)

Новини, Суспільство

За дорученням першого заступника міського голови Галини Романко, цього тижня робочі групи з представників Калуської міської ради провели візуальні обстеження домогосподарств  на території Сівко-Калуського старостинського округу та Студінського старостинського округу, які зазнали підтоплення внаслідок різкого підйому рівня води у річках Сівка та Лімниця.

За результатами обстеження складено 145 актів обстеження та здійснено фотофіксацію завданих збитків населенню, йдеться на офіційному сайті Калуської міської ради, про це інформує з посиланням на “Вікна”.

Розглядається питання про виплати одноразових грошових допомог мешканцям, житлові будинки яких постраждали внаслідок надзвичайної ситуації місцевого значення, яка відбулась 22-23 червня 2020 року на території Калуської міської об’єднаної територіальної громади.

За словами міського голови Ігоря Матвійчука, з міського бюджету будуть виплачувати компенсацію людям, які постраждали від негоди. При цьому, розраховують на те, що будуть компенсації також з обласного та державного бюджетів.

Як розповіла в. о. старости Сівки Калуської Оксана Онопченко, такого паводку в селі не було з 1967 року:

“Вода почала прибувати раптово, десь у проміжку від 9.00 до 10.00. Вода прибувала до 11.00, потім до 12.30 трималася на стабільному рівні, а згодом почала спадати. Станом на 15.00 рівень впав десь на 40 см. Затоплення відбулося дуже швидко, тому багато людей, особливо одиноких, пенсійного віку чи з дітьми не встигли зорієнтуватися і залишалися у своїх будинках”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.