Голові та посадовцю ОДА, викритих СБУ на отриманні хабара, повідомлено про підозру (оновлено)

Кримінал, Новини

Служба безпеки України спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП задокументувала керівника однієї з облдержадміністрацій на вимаганні «данини» з керівників деяких контролюючих структур регіону,пише Голос.if.ua.

Сьогодні їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину. За версією досудового слідства, керівник ОДА планував незаконно отримувати від держструктур 15% коштів, отриманих за виконання покладених на них законодавством функцій. Правоохоронці встановили, що він залучив як посередника підлеглого чиновника. Тільки від однієї з держструктур зловмисники збиралися протягом 2020 року отримати майже 1,8  мільйона гривень.  Оперативники спецслужби задокументували отримання посередником першої частини неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч гривень. Під час цієї зустрічі посадовець «запропонував» збільшити розмір плати до 30%. Одного із керівників ОДА разом із спільником було затримано, згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України,  під час передачі другого «траншу» у сумі 250 тисяч гривень.

Під час огляду службових кабінетів, місць проживання та автомобілів фігурантів правоохоронці вже виявили понад 4,5 мільйона гривень, 320 тисяч євро. Вирішується питання про накладення арешту на ці кошти. У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.