Кіберполіція припинила незаконну діяльність приватного нотаріуса

Кримінал, Новини

Використовуючи службове становище, нотаріус змінила власників нерухомого майна, спір щодо поділу якого відбувався в судовому порядку.

Наразі нотаріусу вже повідомлено про підозру, про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Співробітники кіберполіції в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Галицького відділу поліції, під процесуальним керівництвом Тисменицької місцевої прокуратури, викрили приватного нотаріуса у несанкціонованій зміні інформації в державному реєстрі.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетна місцева мешканка, 1963 року народження, яка працює приватним нотаріусом. Фігурантка на підставі власноруч посвідчених договорів, використовуючи особистий ключ, змінила власників об’єктів нерухомості без відома та згоди одного з них. На той час спір між власниками щодо поділу зазначеного майна відбувався в судовому порядку. Сума завданих збитків становить більше 300 тисяч гривень.

Наразі приватному нотаріусу вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до 8 років ув’язнення.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.