У Верховинському районі негода зруйнувала 30 км дороги (відео+фото)

Новини, Суспільство

У Верховинському районі негода зруйнувала 30 км дороги – через сильний дощ та підняття рівня води між селами Барвінків та Устеріки Білоберізької ОТГ, частково зруйнувалося дорожнє сполучення, про це інформує Голос.if.ua  з посиланням на Суспільне.

Селеві потоки пошкодили та розмили 30 км місцевих доріг. Голова Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк розповідає, що про зсув йому розповіли телефоном. Чоловік каже, за кілька хвилин ґрунт з асфальтом та деревами опустився у річку Черемош.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

“Села Хороцеве, Білоберізка, де більше населення, втратило зв’язок з районним центром. Там проїзду нема. Тією дорогою ризиковано проїжджати. Не знаємо, чи можна проїхати, чи ми там залишимося, бо обрив приблизно 40-50 метрів”, – сказав Дмитро Іванюк.

Навпроти обриву живе Юрій Прокоп’юк. Чоловік розповів, що стихія його будинок не пошкодила, тільки город.

“Це тимчасова вода, з дощів. А так, то її нема зовсім”, – каже місцевий житель.

Пошкодженою ділянкою дороги може проїхати тільки легковик. Водій Дмитро Курендаж розповідає, що їхати тут було важко і страшно.

“Веземо мамі корову. Це якщо для людей, то там треба поставити трубу, бо вода йде по дорозі і забирає дорогу геть. Ще пару дощів і там дороги не буде взагалі. Це сполучення вода забере повністю”, – говорить Дмитро Курендаж.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

Зараз в громаді ремонтують дороги, які пошкодили селеві потоки. Працівник філії “Верховинська ДЕД” Петро Гавриляк розповів, що спочатку сполучення Білоберізької ОТГ з Верховиною почали відновлювати власними силами.

“Робити почали, ніхто не здався. Не мали ніякої допомоги, ніяких коштів. Сполучення потрібне, швидка може їхати когось забрати. За 45 хвилин невинні потічки такі тонни каміння винесли. Тут є старожили, кажуть, що були паводки, але такого не бачили ще”, – розповів Петро Гавриляк.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

Директор ДП “Дороги Прикарпаття” Андрій Сазонов повідомив, що зараз у Білоберізькій ОТГ аварійно-відновлювані роботи проводять шість автомобілів. Ремонтуватимуть місцеві дороги протягом двох тижнів. Роботу розпочали з ліквідації обриву між селами Барвінків та Устеріки.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.