На Прикарпатті поліцейські впіймали на хабарі голову ОТГ (фото)

Кримінал, Новини

Правоохоронці задокументували причетність одного з голів ОТГ Прикарпаття до кримінального правопорушення, пов’язаного з неправомірною вигодою.

Про це пише Голос.if.ua  з посиланням на поліцію області.

“У межах кримінального провадження поліцейські встановили, що посадовець органу місцевого самоврядування вимагав у мешканця області неправомірну вигоду в сумі 3400 доларів США за прийняття рішення про встановлення на території ОТГ обʼєктів реклами (білбордів і сітілайтів).

18 червня голову ОТГ затримано у порядку ст. 208 КПК України за одержання частини неправомірної вигоди в сумі 3000 доларів США. Окрім коштів, працівники поліції та УСБУ вилучили відповідні рішення сесії сільської ради ОТГ про надання дозволу на встановлення відповідних рекламних обʼєктів”, – розповідають правоохоронці.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).

Правоохоронці проводять першочергові невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Якщо провину очільника ОТГ доведуть в суді, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.