Верховна Рада дозволила непридатним до служби військовим служити в СБУ і ДПСУ

Новини, Політика, Суспільство

Звільненим через непридатність військовим зі СБУ і ДПСУ дозволять повернутися на службу.

Верховна Рада на засіданні у вівторок, 16 червня, змінила закон «Про військовий обов’язок і військову службу» і дозволила продовжувати служити в Службі безпеки України (СБУ) і Державній прикордонній службі України (ДПСУ) військовим, яких медичні комісії визнали непридатними до військової служби за станом здоров’я. Відповідний законопроект підтримали 310 народних депутатів, передає Голос.if.ua.

Крім того, документ передбачає надання можливості бути прийнятими назад на військову службу звільненим військовим, котрі не досягли граничного віку перебування на військовій службі і визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров’я (крім розумових, сенсорних, психологічних недоліків, порушень психіки, поведінки і інших визначених захворювань).

Цей законопроект виключає ДПСУ і СБУ з переліку військових формувань, в яких можуть проходити військову службу військовослужбовці, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.