Сайт для проведення ЗНО не витримують навантаження: як скласти пробне тестування

Новини, Суспільство

Через пандемію коронавірусу пробне ЗНО цьогоріч відбувається в онлайн-форматі. Тестування з української мови та літератури мало б відбутися 15 червня, а з інших навчальних предметів – 17 червня.

Ймовірно, більшість людей вирішили складати тест у перший день, тож сайт не впорався з навантаженням.

На проблеми із сайтом абітурієнти та викладачі почали скаржитися на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти у фейсбуці, інформує Голос.if.ua.

Загалом з дев’яти сайтів регіональних центрів для абітурієнтів залишалися доступними лише 4.

За правилами проведення пробного тестування 15 червня об 11:00 абітурієнти мали зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО, і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови та літератури.

“З 10:50 ранку намагаємось пройти пробне ЗНО в онлайн-форматі. Немає доступу до сайту. За 10 хвилин до 11:00 зайшли в особистий кабінет. Рівно об 11:00 нічого не відбулося. Перезавантажились – немає доступу до сайту – вже минуло 25 хвилин”, – написала у коментарях Валерія Леонтюк.

Як тепер скласти пробне ЗНО

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов у коментарі 24 каналу сказав, що зараз відбувається велике навантаження на вебсайти та сервери УЦОЯО. Термін проходження пробного ЗНО продовжили до 19 червня. Тож, абітурієнти зможуть зайти в особистий кабінет пізніше або в інший день.

Станом на 12:00 роботу відновили 7 сайтів, але сторінки київського та харківського регіональних центрів досі не працюють.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.