На Прикарпатті від удару блискавки загинув 26-річний турист

Кримінал, Новини, Туризм

Сходження двох туристів на вершину гори Грофа (Рожнятівський район)  закінчилося смерттю одного з них – 26 річного львів’янина. Молодого чоловіка вбила блискавка, повідомив у групі Туристичні Карпати гірський рятувальник Віктор Худяк, передає Голос.if.ua.

Як зазначається, туристи проігнорували елементарні правила безпеки в горах.

“Сходження розпочали після 20:00 з будиночку між горою Грофа і Кінь Грофецький. Речі залишили в будинку. Перед цим пройшла потужна гроза.
Вже в 20:30-21:00 видно було наближення наступної бурі. Хмари згущалися і чутно грім, я за цим спостерігав з с.Осмолода.
Близько 21:30 гроза вже наблизилася до г. Грофа…
…а далі був дзівнок до рятувальників, приблизно в 23:00 і пояснення туриста, що товариш не повернувся, а його відкинуло бдискавкою в сторону, після чого він зійшов до будинку.
Сьогодні рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на віддалі 10-15м від вершини.
Цієї смерті могло не бути, хлопці самі наразили себе на небезпеку”, – написав рятувальник.

Як повідомляє Управління ДСНС області, рятувальники транспортували тіло з вершини гора Грофа до селиша Осмолода Рожнятівського району на відстані 13 км (пішим ходом – 5 км, за допомогою снігоболотоходу «Богун» – 8 км).

 

 

ФОТО: Управління ДСНС області.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.