Євросоюз може почати відкривати кордони з 1 липня

Новини, Суспільство

Євросоюз візьметься за скасування обмежень на зовнішніх кордонах з 1 липня 2020 року. До цього часу ЄС має зняти обмеження щодо внутрішніх подорожей.

У червні у ЄС займатимуться внутрішніми кордонами

На першому етапі у ЄС займаються обмеженнями на кордонах країн-членів. Зокрема, мовиться про скасування заборони на так звані “несуттєві” подорожі. Про це за підсумками засідання Єврокомісії повідомив віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель, інформує Голос.if.ua з посиланням на Укрінформ.

Колегія відзначила той факт, що кілька країн-членів перебувають у процесі скасування контролю на внутрішніх кордонах, і дійшла висновку, що цей процес має бути завершений протягом цього місяця, у червні, – сказав Боррель.

Що відомо про скасування обмежень на зовнішніх кордонах ЄС

Скасування тимчасових обмежень на перетин зовнішніх кордонів – наступний етап, який, як очікують у Брюсселі, стартує з 1 липня. У Єврокомісії представлять план з пропозиціями щодо тих країн, з якими можна відкривати кордони.

До 15 червня у ЄС діє повна заборона на в’їзд іноземців з-за меж Євросоюзу. Після цього, як очікується, кожна країна ЄС вирішуватиме, для громадян яких країн слід обмежувати перетин кордонів.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.