Фантастичне містечко у Карпатах закрили для відвідувачів, через неадекватну поведінку людей

Новини, Туризм

У Карпатах завершили другу чергу будівництва казкового містечка Гобітхіл.

Про це минулого місяця повідомив один з творців проєкту Андрій Боєчко, інформує Голос.if.ua.

Декілька мешканців Гобітхілу житимуть там постійно.

“Оскільки Гобітхіл – це казкове місто-країна, в нього буде: 1. Герб 2. Гімн 3. Прапор 4. Валюта 5. Конституція 6. Декларація про Незалежність від орків 7. Обрана влада 8. Митниця 9. Жандармерія 10. Військо 11. Шрифт 12. Символи 13. Правила 14. Суд 15. Преса 16. Пошта. Кожен мешканець Гобітхіла матиме паспорт гуцульського Гобіта”, – зазначив Андрій Боєчко.

За його словами, рішення про будівництво казкової країни було прийняте після затвердження державної програми розвитку Карпат.

Нагадаємо, як повідомляла Голос.if.ua, нове незвичайне поселення у Верховинському районі назвуть Hobbithills. Відкриття планували на травень цього року. Але карантин вніс корективи.

Проте Hobbithills вже почав приймати туристів та через їх грубу та у деяких випадках неадекватну поведінку, організатори наразі прийняли рішення закрити фантастичне містечко для відвідувачів. Пускати будуть тільки туристичні групи

“Сьогодні прийняли рішення закрити місто для відвідувачів. Причин декілька.
1. На центральній полянці посадили траву і квіти. Групи ходять як їм заманеться, частина зробленого витоптана. Нині було понад 100 відвідувачів.
2. Одна жіночка учора полізла в болото і вивернула ногу…
3. Дорога у нас вузенька, на одну машину. Нині двоє гарячих хлопців не розминулися.. Аварій нам не треба.
4. Учора приїхала п’яна компанія і так голосно матюкалася, що діти були в шоці. Тому людям напідпитку вхід заборонено назавжди.
Вибачаюся перед усіма, але іншого виходу я не бачу. Щодня приймати по 100-150 людей і слідкувати за ними ми не можемо.
З 13 червня запускаємо лише офіційні туристичні групи, які нестимуть відповідальність за своїх туристів.
Кілька туркомпаній запропонували оцінити екскурсію в Гобітхіл на рівні 100 гривень і ми прийняли цю пропозицію. Діти до 12 років можуть відвідати містечко безкоштовно”, – пояснив Андрій Боєчко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.