Десять тисяч за рибу: на Прикарпатті браконьєр ловив червонокнижні екземпляри

Новини, Суспільство

Івано-франківські рибоохоронці, здійснюючи рибоохоронний рейд на річці Дністер, виявили в улові мешканця села Підвербці Тлумацького району.

Він здійснював лов риби на поплавцеву вудку, занесену до Червоної книги України рибу – 1 ек. вирезуба причорноморського (вагою 35 гр) та 1 екз. бистрянки російської (вагою 30 гр), що перебувала у снулому стані, пише Голос.if.ua.

Особою порушено п. 3.14 та 4.10 Правил любительського і спортивного рибальства. Державними інспекторами складено протокол по ст. 90 КУпАП (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).

Згідно постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», компенсація за один виловлений екземпляр вирезуба причорноморського становить 10 000 грн, бистрянки російської – 660 грн.

Таким чином, порушником завдано збитків рибному господарству на суму 10 660 грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.