Зеленський виступив за легалізацію приватних армій в Україні

Новини, Політика, Суспільство

За словами президента, на цей час є два проекти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті.

Президент Володимир Зеленський виступив за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні із залученням ветеранів, пише Голос.if.ua з посиланням на Уніан.

Про це йшлося під час першого засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, повідомляє прес-служба Офісу президента. На думку Зеленського, Консультативна рада може допомогти розробити збалансований законопроект.
«Є два проекти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», – зазначив він. За його словами, «першочергові законодавчі напрацювання», раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

В Україні вже давно існують не менше п’яти приватних військових компаній (ПВК), однак вони зареєстровані і сплачують податки за межами України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.