На Прикарпатті медиків покарають за смерть пенсіонерки (відео)

Здоров'я, Новини

Провини медиків в смерті пенсіонерки з Прикарпаття, яку більше чотирьох годин протримали у лікарняній приймальні немає, про це пише Голос.if.ua з посиланням на Подробиці.

На Прикарпатті медиків покарають за смерть пенсіонерки

Такі попередні висновки спеціальної комісії. Втім, працівників лікарні – вирішили все ж покарати. За що? І чи згодні із таким рішенням родичі жінки? – розкажуть мої колеги.

Калуська центральна районна лікарня. Заступник головного лікаря доповідає журналістам – спецкомісія вже має попередні висновки,

Валерій Паляниця, заступник головного лікаря Калуської центральної районної лікарні:

Проміжні результати є, комісія завершує свою роботу.

Комісію створили після смерті шістдесяти-восьми-річної Розалії Магас. Жінка двадцятого травня звернулася до поліклініки, звідки її з підозрою на пневмонію швидкою доправили до райлікарні. Там – ушпиталити хвору – відмовилися. І понад чотири години протримали в приймальному покої, після чого на таксі відправили до сусідньої лікарні. Проте пенсіонерка туди вже не доїхала. Родичі померлої звинуватили медиків у службовому недбальстві. І вимагали – покарання.

Наталія Чекаловська, дочка померлої пацієнтки:

Ми просиділи чотири години. А мама вже почала вже на кушетці. Я бачу, шо погано губи сині, задихатися.

Та комісія цього не підтвердила – каже заступник головного лікаря Калуської райлікарні. Вони похвилинно проаналізували той день, опитали всіх медиків, які були задіяні біля пацієнтки. У жінки обірвався легеневий тромб, тож шансів врятувати – просто не було. Втім, лікарі все ж будуть покарані – за тактичні помилки.

Валерій Паляниця, заступник головного лікаря Калуської центральної районної лікарні:

Наші лікарі отримають як мінімум також по догані. Це стосується медичного директора, це стосується лікаря кардіолога, лікаря приймального покою, і лікаря реаніматолога. за недооцінку важкості хворої – раз, за тривале перебування на приймальному покої – два.

Завершила свою роботу й комісія міської ради. Головному лікареві оголосили догану – і зобов’язали провести в закладі структурні зміни.

Наталія Табачук, заступник міського голови міста Калуша:

Нами виявлено в ході цього розслідування серйозні прорахунки організації взагалі роботи алгоритму надання допомоги чому не діагностували, чому не розпізнали, бо цей факт є. На жаль на жодній ланці від початку звернення жінки, що померла, ніхто ні в поліклініці ні в швидкій ні в лікарні не зуміли діагностувати власне.

Рідні померлої не згодні з легким покаранням медиків. На оголошенні результатів, щоправда, їх не було. До цієї ж лікарні напередодні госпіталізували і їхнього батька – також із підозрою на пневмонію.

Уляна Магас, дочка:

Я не згідна з тими висновками, що вони дадуть лише догану. Але на маминому місці можуть опинитися сотні таких пацієнтів, яким не нададуть допомогу. Вони вже просто обнагліли. Хочу домогтися, щоб їх покарали, щонайменше це звільнення.

Тож родичі планують звертатися із заявою до прокуратури. Крім цього, вже заявили в поліцію і там кілька днів тому відкрили кримінальне провадження.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.