Промисловість та доставка: де найбільше прикарпатцям боргують зарплати

Економіка, Новини

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у І кварталі 2020р. становила 74,2 тис осіб.

Розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій склав 9122 грн, пише Голос.if.ua з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

За розміром заробітної плати місто посіло 7 місце серед міст обласного значення та районів області.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) впродовж квітня 2020р. збільшилася на 143,1 тис грн і  склала 17,9 млн грн.

На економічно активні підприємства припадає 55,9% загальної суми боргу, на підприємства-банкрути – 44,1%.

Основна сума заборгованості утворена на підприємствах промисловості (54,6% від загальної суми боргу) та сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (40,8%).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.