Ректор франківського університету зустрівся із Зеленським

Новини, Суспільство

Ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, академік НАН України Євстахій Іванович Крижанівський разом із 24 керівниками провідних закладів вищої освіти України 2 червня мав можливість безпосередньо поспілкуватися з Президентом України Володимиром Зеленським, про це інформує Голос.if.ua.

Показово, що з-понад 300 закладів вищої освіти України на зустріч із Президентом України було запрошено представників лише 25 провідних університетів, серед яких й ІФНТУНГ. Це свідчить про вагоме місце нашого ЗВО  у системі вищої освіти й науки України, визнання його за межами держави та престижність нашого диплома. Увага до нашого університету з боку керівництва невипадкова, адже  ІФНТУНГ – єдиний в Україні університет нафтогазового профілю ІV рівня акредитації. Саме наш університет забезпечує висококваліфікованими фахівцями енергетичну галузь не тільки України, а й інших країн. А особливістю ІФНТУНГ є те, що весь інтелектуальний потенціал спрямований на вирішення стратегічних проблем енергетичної безпеки держави. Крім того, сьогодні наш ЗВО входить у сімку тих університетів, які мають у своєму штаті академіків НАН України. А це, до слова, ще один вагомий щабель наукового визнання університету!

На зустрічі з керівниками університетів, Голова держави нагадав, що в Україні навчається понад мільйон студентів. Велика частина з них не хоче залишатися на батьківщині, а з тих, хто залишається, багато хто не працює за здобутою спеціальністю. І проблему кадрового голоду, на думку Президента, має вирішувати саме вища освіта.

Зважаючи на тематику зустрічі, ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський розповів, що наш університет має прекрасні традиції та сучасні практичні підходи до наукової роботи і готовий повністю забезпечити нафтогазову галузь України висококваліфікованими фахівцями, які якісно працюватимуть над вирішенням ключових проблем енергетичної безпеки. Це і закладено в основу Стратегії розвитку університету до 2025 року: «Місією закладу є надання якісних освітніх послуг для всебічного професійного, інтелектуального і творчого розвитку особистості, виконання наукових досліджень, співпраця із суспільством заради сталого розвитку та енергетичної безпеки держави».

Крім Президента та керівників ЗВО, у зустрічі також взяли участь заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк та голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Учасники обговорили питання оптимізації закладів вищої освіти (ЗВО), розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів та умови, у яких навчаються студенти. Очільники провідних ЗВО наголосили на важливому значенні можливостей для розвитку освіти, які дає новий закон про вищу освіту, залученні бізнесу до формування кадрів, створенні механізмів венчурних фондів, фінансуванні стартапів та в цілому на потребі законодавчих ініціатив для перетворення вітчизняної вищої освіти на сучасну, комфортну та успішну.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.