На даху Івано-Франківської міськради встановили сучасну метеорологічну станцію

Новини, Суспільство

На даху адміністративної будівлі Івано-Франківської міської ради встановлено сучасну метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані.

Відділ програмного та комп’ютерного забезпечення міської ради встановив сучасну метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані і одразу ж передає на сервер, пише Голос.if.ua.

Станція стежить за температурою, вологістю повітря, атмосферним тиском, напрямом і силою вітру, точкою роси, кількістю опадів, рівнем ультрафіолетового випромінювання.

Реалізація цього проекту спрямована на випередження негод на території міста. Метеостанція миттєво передає інформацію у службу оперативного реагування та службу з надзвичайних ситуацій. Також усі показники станції будь-хто може бачити в онлайн-режимі на спеціально створеному порталі http://weather.mvk.if.ua/

Івано-Франківська міська рада – перша в Україні впроваджує такий проєкт з метеобезпеки. Сподіваємося, він допоможе зробити життя в місті ще безпечнішим та кращим.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.