Мешканці франківської багатоповерхівки б’ють на сполох через ремонт газопроводу

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на вулиці Чорновола триває заміна аварійної газової труби. Мешканці будинку №58, біля якого ведуться роботи, б’ють на сполох – у їхніх квартирах чути газом Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

“Я проживаю на Чорновола, 58. Три тижні назад розкопали яму, але розкопали так, що заділи газову трубу і трубу водопостачання. З горем трубу водопостачання зробили, а от залатати газову трубу не захотіли, бо якщо на вулиці витікає газ, газовики сказали, що це нічого страшного. Але протягом цих 3 тижнів завжди було чути газом. І ось почався сезон дощів і затопило викопану траншею, і тут виявилося, де саме протікає газ і з якою силою. 31 травня викликали аварійку, приїхали, накричали, що ми їм роботу лишню дали. Заліпили дірку хлібом і закинули болотом і поїхали”, – написала Євгенія Косач.

Але, за словами жінки, 1 червня в будинку і квартирах знову було відчутно сморід газу.

“Викликали знову аварійну, зробили те саме, що і вчора. Я живу на третьому поверсі. Всі кімнати виходять на вулицю, в них чути газом, у мене маленька дитина, у якої почала боліти голова і нудить, так само і в сусідній квартирі дві неповнолітніх дитини. Чесно боюся спати через страх отруїтися або злетіти у повітря разом з будинком”, – пояснює франківчанка.

У “Івано-Франківськгазі” Фіртці пояснили, що мешканцям не варто хвилюватися, адже ситуація під контролем працівників компанії.

“По вулиці Чорновала,58 відбуваються підготовчі роботи по заміні аварійної ділянки газопроводу. Заміна буде проводитись методом санації – труба у трубу. Це значить, що нову, політиленову трубу, «проштовхнуть» під землею в середину старої пошкодженої труби. І це буде здійснено без розкопування великої ділянки ґрунту. Фахівці «Івано-Франківськгазу» для цього уже зробили приямки. Через пошкодженість газопроводу, споживачі відчувають запах газу. Хвилюватися не варто. Кожного дня проводяться обстеження. При виявлені витоків – їх негайно локалізовують та ставлять на щоденний контроль. З 9 червня відбуватиметься заміна аварійної ділянки газопроводу, з припиненням подачі газу споживачам. Про що споживачів буде додатково проінформовано”, – прокоментував начальник Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.