Мер Долини просить перевірити, чи видобуток нафти не міг стати причиною землетрусу

Економіка, Новини

Міський голова Долини Володимир Гаразд просить фахівців перевірити, чи видобуток нафти не міг стати причиною ранкового землетрусу. про це інформує Голос.if.ua інформує “Галка”.

“Тиждень розпочався тривожно для мешканців Долинщини. Сьогодні зранку жителі Долини, Болехова та навколишніх сіл відчули невеликі поштовхи у своїх оселях. Відбувся землетрус силою 3,2 бали. За даними Головного центру спеціального контролю, координати джерела землетрусу припадають на село Якубів на глибині 2 км. Пошкоджень будівель наразі не виявлено, проте багато людей дістали страху і телефонують, запитують про причини такого явища”, – пише у Facebook Володимир Гаразд, Мер Долини просить експертів перевірити, в чому причина цього землетрусу:

“Хочу звернутися до науковців та фахівців у цій сфері, адже епіцентр землетрусу прийшовся якраз на зону активного нафтогазовидобутку (Якубів, Солуків, Підбережжя, Тяпче, Гошів, Яворів) на глибині близько 2 км, де власне і проходить активний забір нафти (газу). Мої знайомі експерти у цій сфері кажуть, що це може бути пов’язано зі зміщенням пластів через утворення пустот у зонах активного викачування нафти. Крім того, останні роки нафтовики задля збільшення віддачі нафти активно практикують технологію гідрологічного розриву пластів (ГРП), що також може бути причиною землетрусу”.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.