Світовий банк схвалив надання Україні 135 млн дол для підтримки медицини в боротьбі з COVID-19

Економіка, Новини, Суспільство

Рада директорів Світового банку затвердила в ніч на вівторок додаткове фінансування Україні розміром 135 мільйонів доларів для проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», з яких 35 мільйонів доларів будуть скеровані на діяльність із протидії поширенню епідемії COVID-19, йдеться в повідомленні банку, передає Голос.if.ua.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням виконувати складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування», – йдеться в коментарі в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

Повідомляється, що в рамках проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» з початковою сумою інвестицій у 215 мільйонів доларів надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у селах, закупівлі медобладнання і покращення якості медичних послуг.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.