Наприкінці наступного тижня ВР може розглянути “кадрові призначення” – Разумков

Новини, Політика

Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися наприкінці наступного тижня, але конкретна дата поки що не відома.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час брифінгу 26 квітня, повідомляє Голос.if.ua.

“Станом на сьогодні кінцевої інформації, коли відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України ще немає. У мене є інформація, що депутати будуть звертатися з проханням провести позачергове засідання. Я думаю, якщо воно все ж таки відбудеться, то відбудеться наприкінці тижня” – сказав Дмитро Разумков.

Він додав, що на цьому засіданні можуть бути розглянуті кадрові призначення до Кабінету міністрів, проте поки що відповідне подання зі сторони Кабміну не було зареєстровано у ВР.

“Наскільки мені відомо, є різні бачення кадрових призначень до Кабінету міністрів України, як у фракції “Слуга народу”, так і в інших фракціях” – повідомив Дмитро Разумков.

Передісторія: 

  • 22 квітня 2020 року стало відомо, що Зеленський запропонував Міхеілу Саакашвілі посаду віцепрем’єра з реформ – і той погодився.
  • У “Слузі народу” прогнозували, що Верховна Рада може голосувати за призначення Саакашвілі на посаду віцепрем’єр-міністра з питань реформ 28-29 квітня.
  • Водночас на зустрічі Саакашвілі із фракцією “Слуга народу” експрезиденту Грузії не вдалось переконати більшість нардепів проголосувати за призначення його віцепрем’єром.
  • У “слуг” поки не вистачає голосів, щоб самостійно призначити Саакашвілі на посаду. В ОПЗЖ вже заявили, що не підтримають цю кандидатуру. “Батьківщина” ж ствердної відповіді щодо позиції під час голосування поки не надала.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.