Пенсіонери Прикарпаття отримали одноразову грошову допомогу (відео)

Економіка, Новини

Понад 300 тисяч пенсіонерів Івано-Франківщини отримають одноразову грошову допомогу від Кабінету міністрів України у розмірі однієї тисячі гривень.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак, інформує Голос.if.ua.

Франківка Анастасія Цвіклик чекає у черзі до банку, аби отримати грошову допомогу від пенсійного фонду: “Надійшло повідомлення десь о 8:30, мені видадуть цю тисячу. То, напевно, отримаю її. На що планувати? Вижити. А квартплата? А зараз, як карантин закінчиться, як далі жити?”.

Світлана Синиця – з Болехова. Поки карантин, живе у сестри в Івано-Франківську. Каже, що допомогу вже отримала і розпланувала, на що її буде витрачати.

“Трошки, звичайно, на продукти такі як цукор, мука, – все необхідне. І, звичайно, якщо відкриють якісь культурні заклади. Ми любимо ходити на виставки, театри, в парк, на якесь свято. Звичайно, собі залишимо”, – розповідає пенсіонерка.

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак каже, що ця допомога одноразова:

“У зв’язку з карантинними заходами урядом прийнято рішення про виділення одноразової допомоги всім пенсіонерам, розмір пенсії яких не досягає п’яти тисяч станом на перше квітня цього року. У нас в області таку допомогу отримали 316 257 цивільних і 6 369 військових. Загальна сума коштів – 321 млн 420 тис. грн”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.