Мер Івано-Франківська не вбачає ніякої дискримінації з ромами та вибачається за емоції

Новини

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснив, про яких ромів йшла мова у його висловлюванні “запакувати та вивезти”.

Насамперед очільник міста сказав, що дискримінації немає. За його словами, поліція звернулася з проханням надати транспорт для повернення додому 20 осіб з Іршавського та Свалявського районів Закарпаття, які жебракували, пише Голос.if.ua.

Марцінків наголосив, що вони порушували карантин. Також, міська рада отримувала скарги від мешканців міста. Тому і було прийнято рішення повернути цих осіб у Закарпатську область, де вони приписані.

“Ніякої дискримінації я не вбачаю в цьому. Мова йшла про конкретних осіб, які вже місяць не дотримувалися карантину. Мешканці Івано-Франківська неодноразово бачили їх та зверталися на гарячу лінію міської ради. Ці особи чіплялися до людей просто на вулиці, вимагали гроші, були без масок та рукавиць та ще й проживали в сквері напроти вокзалу.

Більше того, поліція сама звернулася до мене з проханням надати транспорт для осіб ромської національності, які прописані в Іршавському та Свалявському районах Закарпаття, щоб доставити їх додому, адже жоден транспорт зараз не ходить.

Можливо на оперативній раді я відреагував дещо емоційно, тут прошу вибачення. Але чому українці, поляки, американці дотримуються карантину, а деяким особам можна це  не робити? Ми хотіли допомогти. Поліція хотіла зробити добру роботу, допомогти людям доїхати додому.

Частина осіб поїхали за місцем проживання, а частина відмовилася із невідомих причин. Ці люди зараз залишилися на вулицях”, – розповів мер.

Вчора слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом висловлювань міського голови Івано-Франківська.

Так Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відреагував на слова очільника Івано-Франківська.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.