Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом висловлювань міського голови Івано-Франківська

Кримінал, Новини

Голова Національної поліції України Ігор Клименко прокоментував публічний виступ міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Клименко вважає неприпустимим те, що посадова особа дозволяє собі спілкуватися мовою ворожнечі, інформують в управлінні комунікації Нацполіції України, повідомляє Голос.if.ua.

Нагадаємо, йдеться про те, що очільник міста вимагає, щоб поліція вивезла з Івано-Франківська усіх ромів.

«Ніхто не має права дискримінувати людей за будь-якою ознакою, зокрема і за національною чи етнічною приналежністю. Особливо обурює, що у цих цілях намагалися використати поліцію. Наголошую, що поліцейські насильно не змушували осіб ромської народності покидати територію області та нікуди їх не перевозили. Переконаний, що слідчі поліції під час досудового розслідування детально розберуться в цій ситуації. Я закликаю усіх громадян до взаємоповаги і толерантного ставлення», – підкреслив Ігор Клименко.

За фактом висловлювання міського голови слідчі поліції Івано-Франківщини розпочали кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України, це – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Відреагував на слова очільника Івано-Франківська Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков:

“За фактом заклику до примусового переміщення людей в Івано-Франківську Нацполіцією розпочато кримінальне провадження за ст. 161 ККУ. Позиція міського голови є неприпустимою! Національна поліція – не каральна машина, пане Голово, Україна – не «совок», Франківськ – не князівство!”, – написав міністр у своєму Твітері.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.