В ОДА пояснили, чому на Прикарпатті так багато хворих на коронавірус

Здоров'я, Новини

Станом на 22 квітня в Івано-Франківській області зареєстровано 2070 підозр захворювання на коронавірусну інфекцію. Це один із найвищих показників в Україні.

Про це йшла мова сьогодні на брифінгу в Івано-Франківській ОДА, передає Голос.if.ua.

“Ми зареєстрували усіх людей, в яких бачили підозри. Ми це робимо для того, щоб максимально відділити хврих чи потенційних хворих від людей, з якими може бути контактування”, – пояснив т.в.о. голови ОДА Віталій Федорів.

За словами посадовця, в області статистику не приховують, а показують реальний стан справ.

“З цих двох 2070 людей багато помирають. Ми статистику не ховаємо. Маємо бачення, що треба максимально показувати реальний стан. Більше того, навіть люди, котрим виставили підозру, і людина померла, то секційний матеріал відпарвляється у Київ, і коли приходить результат ми говоримо відкриото – чи він позитивнйи чи негативний. Ми хочемо, аби у нашій області було якомога менше померлих. Але приховувтаи чи наражати на небезпеку ми неможемо. Це наша реальна статистика”, – пояснив Федорів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.