Дату обміну утримуваними особами між Україною й ОРДЛО уточнюють – Офіс президента

Новини

В Офісі президента України спростували інформацію, що 15 квітня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та окремими районами Луганської та Донецької областей.

В Офісі президента України підтвердили підготовку до чергового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та окремими районами Луганської та Донецької областей. Про це йдеться в заяві ОП у Telegram, інформує  Голос.if.ua.

“Тривають останні узгодження за списком і щодо логістики. Саме звільнення відбуватиметься найближчим часом. Дата постійно уточнюється”, – ідеться в повідомленні.

Журналісти “5 каналу” повідомили, що обмін відбувається вже 15 квітня, проте в ОП цю інформацію спростували.

“У журналістів з’явилася інформація про те, що повернення йде вже зараз. Але це не відповідає дійсності. На превеликий жаль, взаємне звільнення складне та потребує додаткових узгоджень. До того ж цього разу процес ускладнюється тим, що звільнення відбувається на тлі карантину, і тому вимагає обов’язкової попередньої організації обсервації для наших громадян, яких ми забираємо”, – зазначили в Офісі президента.

15 квітня спеціальна представниця голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Ґрау заявила, що обмін має відбутися до Великодня.

Останній обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками “ДНР” і “ЛНР” стався 29 грудня 2019 року, незабаром після зустрічі “Нормандської четвірки” в Парижі. За даними Служби безпеки України, з непідконтрольних територій повернулося 76 українців. Україна передала 127 осіб.

У березні президент України Володимир Зеленський говорив, що Україна передала бойовикам ОРДЛО список із 200 українських громадян для майбутнього обміну. Угруповання “ЛДНР” заявили, що готові передати Києву в межах обміну 19 осіб.

8 квітня глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що обмін утримуваними особами має відбутися не пізніше ніж до Великодня (в Україні цього року його святкують 19 квітня).

В Офісі президента України спростували інформацію, що 15 квітня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та окремими районами Луганської та Донецької областей.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.