В Івано-Франківську захворіли 430 медпрацівників: лікарням бракує персоналу

Здоров'я, Новини

В Івано-Франківську на лікарняних перебувають 430 медпрацівників. 

Про це під час оперативної наради повідомила начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко, інформує Голос.if.ua.

За її словами, серед хворих 124 працівники з Центру первинної медичної і консультаційно-діагностичної допомоги та 306 осіб – медики інших лікарень.

Марія Бойко зауважила, що не всі медики мають COVID-19, але перебувають на лікуванні в медзакладах.

Зокрема 31 медик лікується в Центральній міській клінічній лікарні, 9 – в міській лікарні №1, близько двох десятків в обласній інфекційній.

Відповідно відчувається брак медичного персоналу.

“Поки що МОЗ каже, що Україна на даний момент ще йде за тим сценарієм, що може бути інфіковано до 2% населення, і таким чином ми цю епідемію зможемо подолати. Але, якщо буде 10% і більше інфікованих, то тоді буде повний параліч, колапс медичної системи. Тому, якщо у цей Великодній тиждень, на Великодні свята не будуть дотримуватися карантину, тобто будуть зустрічі, походи до церкви, навітіь причащання, це все дуже стрімко може призвести до різкого підвищення захворюваності. І може таке бути, що медики на жаль не зможуть надати в повному обсязі необхідну медичну допомогу”, – наголосила Марія Бойко.

“Нам дуже потрібні медпрацівники у наші лікарні. Ті, що працюють, вже дуже виснажені. Дуже потрібні медсестри і санітарки. Ми готові брати за угодою людей, які зголосяться”, – додав міський голова Руслан Марцінків.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.