Пам’ятку архітектури на Гординського продали з аукціону за 11 мільйонів гривень (фото)

Новини, Суспільство

14 квітня на електронному майданчику за 11 мільйонів гривень продали з аукціону будинок на вул. Гординського, 10 в Івано-Франківську, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Напередодні Івано-Франківська міська рада дозволила приватизацію цього будинку площею 1158,5 кв. м, шляхом продажу з аукціону, повідомляє  Голос.if.ua з посиланням на Galka.if.ua

До участі в торгах з початковою вартістю будівлі у 6 543 260 грн зголосилися шість охочих. Вже на початку акціону за будинок запропонували 8 млн 218 тисяч гривень. Під час першого раунду ціна зросла до 8 млн 501 тисяч. У ході другого вартість здорожчала ще на мільйон – 9 млн 500 тисяч. У фінальному раунді торгів вартість зросла до 11 мільйонів гривень – найвищу і переможну суму запропонувала фірма “Благо інвест сервіс”, яка будує об’єкти під брендом Blago developer. Таким чином, ціна будівлі під час торгів зросла майже удвічі, пише “Галка”.

Будівля зведена у 1895 році в стилі неоготики і тут завжди розміщувалися освітні заклади. Щоправда близько 10-ти років споруда пустувала, запустити IT-HUB чи школу мистецтв нинішній мерії, попри плани, не вдалося.

Головне фото: ТРК Вежа

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.