Франківськ заплатить штраф за недоступ до транспортних даних в режимі реального часу

Новини, Суспільство

П’ять тисяч 100 гривень штрафу заплатить Івано-Франківська міська рада за те, що не надає доступу до транспортних даних в режимі реального часу.

Про це кореспондентам Суспільного повідомив засновник сервісу Easy Way Іван Шерстюк, пише Голос.if.ua.

Чоловік понад два роки за це судиться з владою міста. Засновник сервісу Easy Way Іван Шерстюк по вайберу розповів нам, що згідно із Законом України “Про доступ до публічної інформації” та постановою Кабінету Міністрів “Про набори даних, які підлягають оприлюдненню”, Івано-Франківська міська рада повинна публікувати дані про місцезнаходження громадського транспорту в режимі реального часу.

“Я пройшов першу інстанцію. Потім вони подали апеляцію – ми знову виграли. Потім вони подали касацію – Верховний Суд навіть не прийняв, сказавши, що не турбуйте нас такими дрібними питаннями. Потім, коли відкрилося провадження, місто подало в суд на виконавця, вимагаючи закриття справи, мовляв вони усе виконали. Суд знову став на наш бік, сказавши, що нічого не виконано”, – повідомив Іван Шерстюк.

Заступник начальника управління транспорту та зв’язку Івано-Франківська Юрій Шуляк каже, що управління неодноразово пробувало публікувати дані на порталі відкритих даних:

“П’ятого березня адміністратором порталу такий набір даних був прийнятий і оприлюднений. Тобто, станом на п’яте число була підстава вважати, що з цим набором даних все-таки справа буде закрита, вимоги рішення суду також були виконані. Проте на кінець дня, увечері п’ятого березня, адміністратор порталу цей набір даних заблокував і причини не вказав”.

Юрій Шуляк каже, щодо цього питання неодноразово зверталися до Міністерства цифрової трансформації, але конкретної відповіді не отримали. Щодо штрафу, який нібито накладено на установу, то, як каже чиновник, рішення від виконавчої служби їм не надходило.

На сьогодні стежити онлайн за громадським транспортом міста можна в сервісах dozor та rozklad.in.ua

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.