Карантин в Івано-Франківську: як працює “Електроавтотранс”

Новини, Суспільство

COVID-19 вніс свої корективи у життя іванофранківців. Вже тиждень місто на карантині. Працюють лише ті, від кого залежить життєзабезпечення міста — держслужбовці, комунальники, медики, поліцейські, продавці продуктових магазинів та провізори.

Щодня в цей нелегкий час вони виходять на роботу, наражаючи себе на небезпеку аби ми залишалися вдома та почували себе захищеними, про це інфомує Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

Зараз розповідаємо про КП “Електроавтотранс”.

Ще 18 березня в Івано-Франківську зупинили роботу громадського транспорту — і комунального, і приватного. На комунальному підприємстві розповіли, що наразі всіх, кого можна було перевести на дистанційну роботу, переведено.

Як працюєте під час карантину?

Частині працівників змінили графіки роботи з 8-годинних змін на 24-годинні з 2-ма вихідними. Старших людей відправили у відпустки чергові та на час карантину.

Частина працівників, які мали запас відпусток – пішли в оплачувані відпустки. Водії, які не працюють, мають простій – це 2/3 тарифу. Щодо адміністрації, то більшість на карантині, тобто без збереження з/п, кілька осіб працюють дистанційно.

Кого комунальний транспорт довозить до роботи?

Ми готуємо 20 автобусів на довіз певних груп працівників. Зараз ми возимо в основному медиків, а також частково працівників “Хлібокомбінату” та “Укрпошти”. Працюють близько 40 водіїв автобусів. Всі водії тролейбусів на простої на час карантину. Довезення наших водіїв до роботи теж працює.

Чи забезпечені працівники засобами індивідуального захисту?

Регулярно отримуємо маски. Маємо дезінфікати і для обробки транспорту, що їздить, і особисті – для водіїв.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.