Європі може знадобитися два роки для перемоги над коронавірусом – китайський експерт

Здоров'я, Новини

Китайський експерт із інфекційних хвороб Чжан Веньхун вважає, що Європі варто забути про ідею, що пандемія Covid-19 скоро закінчиться, і підготуватися до битви, яка може тривати до 2 років.

Про це повідомив голова шанхайської групи клінічних експертів Covid-19 Чжан Веньхун на відеоконференції, організованій китайським консульством у німецькому місті Дюссельдорф, передає Голос.if.ua з посиланням на УП.

“Було б абсолютно нормально, якщо вірус буде приходити і йти – і триватиме один чи два роки… Я можу сказати вам зараз: забудьте про те, що в найближчому майбутньому пандемія в Європі закінчиться. Щоб усунути цей спалах за короткий проміжок часу, заходи повинні бути надзвичайно радикальними. Якби весь світ міг перестати рухатися впродовж чотирьох тижнів, пандемію можна було б зупинити. Але я не можу уявити, щоб коли-небудь відбувалася повна глобальна зупинка. Навіть у Німеччині або Європі”, – відзначив науковець.

Раніше він передбачав, що епідемія в Китаї досягне піку в період із квітня по червень, а потім відступить влітку, спорадично повторюючись протягом осені та зими, – і знову досягне свого піку наступної весни, хоч і в менших масштабах.

Але оскільки епідемія стала пандемією, вона неминуче буде тривалою, і коли саме вона може бути взята під контроль – цього літа чи наступного – буде залежати від глобальних зусиль для її стримування, сказав Чжан.

На його думку, без одночасних дій по всьому світу ті країни, які вводять жорсткі заходи, як і раніше будуть зазнавати ризику завезених інфекцій, як це відбувається в Китаї.

Чжан передбачає, що в міру поширення хвороби і збільшення числа загиблих уряди можуть змінити свої стратегії і більш жорстко ізолювати людей.

На його думку, коли стратегії всіх країн стають все більш енергійними, “ефективний контроль над пандемією – це лише питання часу”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.