Українці зможуть перетинати кордон Литви до 23 березня – МЗС

Новини, Суспільство

Кордон Литви буде відкритий для перетину до опівночі 23 березня, повідомляє інформаційна служба Міністерства закордонних справ щодо коронавірусу SARS-CoV-2 19 березня, інформує Голос.if.ua.

За даними відомства, про це Департамент державного та дипломатичного протоколу МЗС Литви повідомив місцеве посольство України.

«Гуманітарні коридори на території Литовської Республіки працюватимуть до 00:00 23 березня 2020 року. До цього часу громадяни України зможуть перетинати кордон Литовської Республіки, щоби повернутися додому», – йдеться в повідомленні українського МЗС.

Щодо громадян України, які опинилися на території Норвегії, міністерство повідомляє про спеціальний авіарейс з Осло до Києва вранці 22 березня. Квитки на цей рейс охочи повернутися до України мають купувати самі.

«Станом на 19 березня 2020 року місць у літаку на цей авіарейс вистачає для всіх громадян України, які зареєструвалися у посольстві України в Норвегії (загальна кількість місць у літаку – 149). Громадянам України, які цього ще не зробили або не отримали від посольства відповідне підтвердження, рекомендуємо невідкладно повідомити посольство електронною поштою про ваше місцеперебування та бажання скористатися цим рейсом», – роз’яснюють в дипломатичному відомстві.

Додаткові рейси також анонсуються з Берліну – 21 та 24 березня. В МЗС нагадують, що кордон Німеччини з Польщею закритий для іноземців (окрім тих, хто має дозвіл на проживання та роботу), тож проїхати транзитом через цю країну не можна.

«З Німеччини до України є альтернативний транспортний коридор по маршруту: по автобану А8 через Мюнхен та А1 Зальцбург, потім територією Австрії (рух територією Австрії можливий лише через А1, інші транзитні коридори заблоковані) до Угорщини винятково через пункти пропуску Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21 години вечора до 5 ранку. Територією Австрією та Німеччини часові рамки не обмежені, однак опівночі відбувається ускладнення руху через ремонт дороги», – йдеться в заяві.

За даними МЗС, наразі 15 776 громадян України вже повернулися додому, 861 людина перебуває на карантині за кордоном. 11 українців лікуються від коронавірусного захворювання COVID-19 за кордоном, п’ятеро одужали, одна жінка померла.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.