Франківські депутати просять покарати Єрмака та Кучму за державну зраду (документ)

Новини, Політика

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до президента, Верховної Ради та СБУ з вимогою захистити український суверенітет на тимчасово окупованих територіях.

Таке рішення щойно ухвалили на 38 позачерговій сесії міської ради, про це інформує  Голос.if.ua.

Як відомо, 11 березня під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську голова Офісу Президента України Андрій Єрмак підписав документ щодо створення так званої «Консультативної ради» та введення в неї представників терористичних угрупувань ОРДЛО. Натомість Росія виводиться з переговорів як сторона, а є лише спостерігачем: як ФРН, Франція чи ОБСЄ.

На думку депутатів, це призведе до подальшого зняття всіх санкцій щодо Росії.

“Такі дії з боку керівника Офісу Президента України суперечать Конституції та законам України і свідчать про підтримку дій Росії! І знімають з неї відповідальність за агресію проти України й десятки тисяч життів українців! Зовнішня воєнна агресія Росії проти України буде зведена до «внутрішнього конфлікту в Україні». По суті Україна прийме московський сценарій, начебто Росія – не агресор, а в Україні – громадянський конфлікт! Підписання будь-яких документів, які виводять Росію з переговорів як сторону конфлікту і як державу-агресора – це державна зрада. Вимагаємо від президента відкликати підпис Єрмака, а СБУ – дати оцінку його діям. Створити тимчасову слідчу комісію і притягнути до відповідальності винних у державній зраді. А також вжити всіх заходів для забезпечення дотримання українських законів, збереження суверенітету та відстоювання державних інтересів”, – йдеться у зверненні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.