У світі порахували, скільки людей інфіковані новим коронавірусом

Здоров'я, Новини

Кілька установ у світі оприлюднили свої підрахунки того, скільки людей на Земній кулі інфіковані новим коронавірусом, інформує  Голос.if.ua.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила 14 березня, що загальна кількість хворих на викликане цим коронавірусом захворювання в усьому світі становила на цей день 142 тисячі 649 осіб у 135 країнах, територіях чи регіонах. За цими даними, померлих на той день було 5 тисяч 393 людини.

Але Центр досліджень коронавірусу Інституту Джонза Гопкінза у США, який поєднує цифри ВООЗ і дані з місцевих засобів інформації в усьому світі, назвав на 14 березня більші числа: 153 тисячі 585 інфікованих і 5 тисяч 789 померлих.

Агентство «Асошієйтед прес» також повідомило, що його підрахунки загального числа хворих перевищили 150 тисяч осіб.

ВООЗ 11 березня оголосила пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.