Кабмін ліквідував ДАБІ та запустив реформу містобудування

Економіка, Новини

Замість архітектурно-будівельної інспекції буде створено одразу три державні служби.

Кабінет міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та запустив систему містобудування. Відповідні рішення були прийняті на виїзному засіданні уряду, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на УНІАН.

“Це (ДАБІ – УНІАН) корупційний кліщ”, – прокоментував рішення уряду про ліквідацію інспекції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він повідомив, що замість ДАБІ буде створено три державні служби: Державна сервісна служба містобудування, яка буде виконувати функції реєстру; Державне агентство техрегулювання (параметри, ДБН, єврокоди), а також Державна інспекція містобудування, яка буде виконувати функції контролю в будівництві. Ці нові органи повноцінно запрацюють до кінця вересня 2020 року.

За словами Шмигаля, після сьогоднішнього рішення Кабміну потрібно внести зміни до законодавства та розробити систему з переведення роботи нових структур в електронний формат.

Прем’єр додав, що планується запустити електронний кабінет забудовника для об’єктів класу наслідків СС2 і СС3, крім того, розпочато розробку нового реєстру будівельної діяльності, який буде об’єктоорієнтованим.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.