3 причини, чому деякі водії опускають своє крісло якомога нижче

Здоров'я, Новини

Як саме сидіти за кермом — питання досить інтимне для водіїв.

Всі водії чули рекомендації професіоналів на цю тему, проте налаштовують своє сидіння кожен на свій смак, інформує  Голос.if.ua. Чим же керуються ті водії, які полюбляють сидіти понижче?

Любитель, записався у профі

Одним з найбільш дивних, але досить поширених явищ для сидіння практично «попою на асфальті», можна назвати свого роду водійське марнославство.

Такі водії вважають себе профі-драйверами, хоча тільки справжній майстер керма відчуває свою машину настільки добре, що йому навіть не потрібно бачити край кузова, щоб без аварій маневрувати навіть в обмежених умовах.

Але, будь-який автолюбитель, який вважає себе профі просто зобов’язаний їздити з кріслом в нижньому положенні. При всій кумедності подібної мотивації, вона, зрештою, корисна — регулярне тренування «почуття габариту» свого авто ще нікому не зашкодило.

Правда, в ході нього навіть найпрофесійніші професіонали час від часу чіпляються бамперами — особливо якщо в якийсь момент відволікаються від моніторів камер заднього виду чи пропускають повз вуха писк парктроніка.

Тазостегновий дискомфорт

З іншого боку, в деяких авто водії навіть середнього зросту змушені опускати сидіння з цілком простих причин. Буває так, що при високих положеннях крісла, кермо частково перекриває їм вид на панель приладів. І регулюваннями положення і нахилу керма виправити це не вдається. Доводиться сидіти низько просто в силу невдалої ергономіки водійського місця.

Є ще один ергономічний «косяк», що може змусити водія їздити з низькою посадкою. Трапляється, що у людини при високому положенні крісла стегна розташовуються так невдало щодо сидіння, що в нижніх кінцівках погіршується кровообіг. Кажучи по-простому — затікають ноги. І ось, щоб якось виправити це, автомобілісту доводиться опускати сидіння максимально низько.

Тетефобія

Існує і чисто психологічна причина цього явища. Серед всіх людей, не тільки водіїв, досить поширена невинна фобія, що виражається в появі дискомфорту в низьких приміщеннях. Зрозуміло, що людину, яка по-справжньому страждає тетефобією (страх низьких стель), в авто взагалі не затягнеш.

Проте водіїв, які не схильні до таких різких реакцій, але вже ж таки намагаються мати над своєю головою максимально більше простору, теж вистачає.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.