Українську курятину маркуватимуть знаком “без антибіотиків”

Економіка, Новини

Незабаром українські виробники курятини зможуть маркувати свою продукцію знаком “без антибіотиків” — але тільки ті, які пройшли відповідний аудит.

Процес контролюватиме Держпродспоживслужба та Асоціація “Союз птахівників”, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на УНН.

“Тішуся тим, що ми були долучені до розробки цього проекту. Ми приймали активну участь у напрацюванні деяких моментів цієї програми”, — зазначив на прес-конференції директор Департаменту безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини Держспоживслужби Борис Кобаль.

Результати моніторингу української курятини будуть відомі вже за місяць. Нагадаємо, моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць.

Мова про: Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”); ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”); ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

За підсумками аудиту українські виробники м’яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком “без антибіотиків”.

Такий знак матиме три класи: “А” (використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді); “В” (допускається застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада) і “С” (допускається застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.