Лікарі запевняють, що ходьба може багато чого розповісти про здоров’я людини

Здоров'я, Новини

Фахівці додають, що регулярні заняття спортом і вправи на розтяжку допомагають зберегти ходу легкою і красивою.

За словами лікарів особливості ходи можуть успадковуватися, а також вона змінюється залежно від процесів, що впливають на здоров’я людини. Такими процесами, наприклад, можуть бути хвороби або старіння, інформує Голос.if.ua.

Японські учені-геронтологи вважають, що швидкість або темп ходи людини — це відбивач її схильності до довголіття. Якщо за міру старіння людина не втрачає швидкості своєї звичної ходи, у неї є всі шанси дожити до 80 років.

Лікарі ж розповіли, що хода є маркером багатьох порушень в здоров’ї. Наприклад, гучний тупіт ніг при ходьбі може говорити про втрату чутливості в кінцівках, що часто буває при дефіциті вітаміну B12 і при розвитку діабету.

Якщо людина не розгойдує при ходьбі руками, це може говорити про м’язове затискання в плечовому поясі — типове явище при сидячій роботі та загальній малорухливості.

Погано розвинені м’язи, слабкий м’язовий корсет ведуть до того, що порушується постава, опускаються плечі та голова, виникає сутулість. При ході органи грудної клітини стискаються і порушується надходження кисню в кров. Як наслідок, виникають втома, часті головні болі.

Така риса ходи, як клишоногість, може бути вродженою, але також може виникати у зв’язку з дефіцитом вітаміну D в організмі. За словами лікарів, нестача цієї речовини часто веде до зміни форми ноги через що розвивається рахіт.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.