Прикарпатці зібрали книги для українців Румунії

Новини, Суспільство

Протягом кількох місяців за ініціативи Благодійного Фонду на Прикарпатті проходив збір книг для української бібліотеки міста Бая Маре, жудця Марамуреш, про це інформує Голос.if.ua.

Загалом вдалося зібрати та придбати більше близько 200 книг української та перекладної літератури різних жанрів.

Ідея провести такий збір виникла під час візиту прикарпатської делегації у Румунію. Як виявилося у регіоні з великою українською громадою практично відсутні книги українською мовою, а в одній з найбільших бібліотек Румунії Petre Dulfu їх немає взагалі.

Організатори зазначають, що у виборі книг їм допомагали експерти з видавництв та літературознавці. Книги, які приносили люди, пройшли ретельний відбір. До збірки потрапили книги Прохаська, Андруховича Шкляра, популярні бестселери в українському перекладі, дитяча та навчальна література, а також українська класика.

Уже в березні усі книги буде передано в бібліотеку Petre Dulfu м. Бая Маре під час нового гостьового візиту. Усім учасникам акції ініціатори обіцяють фотозвіт з місця події.

Довідка від Голос.if.ua: Жудець Марамуреш розташований на північному заході Румунії. Центр – місто Бая-Маре. Українська громада в провінції налічує близько 35 тисяч.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.