На Тлумаччині з Дністровського каньйону місцеві мешканці крадуть камінь (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини

В селі Будзин Тлумацького району Івано – Франківської області місцеві мешканці, так звані «кашкетники» займаються незаконним видобутком каменю з каньйону на річці Дністер, про це інформує Голос.if.ua.

Порушення чинного законодавство було виявлено під час чергового рейду працівниками рибного патруля на чолі із начальником ДАРГ в Івано-Франківській області Любомиром Стрембіцьким.

Масштаби промислу вражають, адже у незаконний бізнес за словами місцевих мешканців задіяно кілька десятків людей, яких прикривають правоохоронці.

Рибний патруль у відповідності до чинного законодавства України підготував відповідну інформацію до ГУ НП в Івано-Франківській області.

Редакція інтернет газети Голос.if.ua бере на контроль розслідування щодо незаконного видобутку каменю в с. Будзин Тлумацького району.

Подробиці у відео Голос.if.ua:

Довідка від Голос.if.ua:

Нижче від села Будзин за течією Дністра на віддалі 200 м відслонюються континентальні відклади нижнього девону. Це глинисті і крупнозернисті алевроліти, дрібнозернисті пісковики й аргіліти бурувато-червоних, зеленкувато-сірих відтінків. Всі ці деформації гірських порід — результат тектонічних рухів і процесів, що відбувались у глибинах Землі під впливом явищ, які бушують у мантії.

Скалам, між якими розміщене село місцеве населення дало назву Стіна і Обіч. Зі скали Стіна витікає дуже прохолодна, чиста, цілюща джерельна вода.

Поряд річка утворила невеликий острівець з оригінальною рослинністю, де можна гарно відпочити.

Кашкетники — безіменна, незареєстрована громада консервативних християн-протестантів, зокрема, в селах КосмиринСтінці та Сновидові Бучацького району Тернопільської області, також МостищіБудзині на Тлумаччині. Сільські місцеві прозивають їх «кашкетниками», бо чоловіки змалку носять картузи, крім того не носять футболок (тільки на довгий рукав) і шортів. Під впливом ЗМІ до спільноти почали застосовувати назву «аміші», ототожнюючи із заокеанськими амішами, але для цього немає жодних підстав. Самі вони називають себе тими, хто «молиться Живому Богу», або «простаками».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.